уторак, 11. децембар 2018.

ČAROBNA INTERKULTURALNA MREŽA PRIJATELJSTVA - 6-7.SEDMICA PROJEKTA: ISPLETIMO NAŠU MREŽU PRIJATELJSTVA




Opis projekta:
     Svet je veliki. Prostire se na 7 kontinenata. Neki od nas nikada ne otputuju u drugu državu, a kamolli na drugi kontinet. Pa ipak, sad postoji Internet i prilika da naučimo više jedni o drugima
i srušimo predrasude o drugim nacijama i narodima.
Multiperspektivni karakter interkulturalnog obrazovanja istaknut je u specifičnim ciljevima kroz „četiri stuba obrazovanja“ koje je identifikovala Međunarodna komisija za obrazovanje za 21.
vek:
· Učiti da znam
· Učiti da radim
· Učiti da živim zajedno sa drugima
· Učiti da budem razvijenija ličnost

Projekat ima za cilj da interkulturalno poveže decu, pripadnikе različitih naroda, širom sveta putem vršnjačkog učenja o drugim narodima, njihovim zemljama i kulturama. 
Cilj projekta je i ostvarivanje četvrtog cilja od 17 razvojnih ciljeva UN-a: Kvalitetno obrazovanje.







6-7.sedmica projekta: Ispletimo našu mrežu prijateljstva 1. zadatak za učenike: Ovaj zadatak radićete kako se dogovorite sa učiteljem, pojedinačno, u paru, u grupi ili kolektivno. U dogovoru sa učiteljem, odaberite drugare iz druge države kojima kojima ćete na engleskom napisati pismo ili mejl. Potrudite se, da se u tom pismu predstavite svojim drugarima, da ih upoznate sa svojom zemljom i nekim važnim lličnostima iz njene istorije ili sadašnjosti. Pismu dajte i vizuelni identitet putem nacionalnog “pečata” vaše zemlje! Fotografišite pismo i pošaljite ga, uz pomoć učitelja, vašim novim prijateljima. 

Mališani su poželeli da svoje drugare upoznaju sa srpskim mitovima. Uputili su deo knjige koju pišu kao javno pismo. Prevod na engleski jezik je u toku.









Нема коментара:

Постави коментар