среда, 6. мај 2020.

ШЕШИР ЗА ДЕСАНКУ





Једна од активности везаних за недељу посвећену Десанки Максимовић је и израда шешира за Десанку. Ученицима сам путем видео записа (из више делова) представила како веома лако и за кратко време могу да направе шешир. Израду шешира научила сам на обуци "У свету линија, облика и боја", који воде колегинице Снежа и Славица из Друштва учитеља Београда. Израда оваквих шешира је веома захвална јер пружа велико број могућности у изради облика шешира, материјала, украса који ће користити... За сада ћу поставити фотографије шешира који сам израдила приликом демонстрације, чим стигни први дечји радови ,биће фотографија... Потребно је време да набаве материјал.



Први део се налази на линку:



Други део се налази на линку:



Трећи део се налази на линку:






ЖЕНА КОЈА ЈЕ САМО ВОЛЕЛА

«Десанка Максимовић је песмама учинила да верујемо како она и није проговорила, ни као испод чекала, ни као ношена врећа речи, како нам деца проговарају, већ да је једноставно пропевала као самим Богом надарена.
Имала је божански дар песника и имала је људски дар да остане обична.
Таква је учинила да све око ње буде песма. Све обично, а није. А опет ни да се у највећој слави не понесе и не узвилени, него да остане као у народној песми српска девојка која не збија облаке и гледа преда се.»



Нема коментара:

Постави коментар